de Eendracht Maasdijk

 

Verslag tijdrace Roosendaal 2-9-2006


Dave van Noort opnieuw winnar tijdrace jonge duiven

Zaterdag 2 september stond de afsluitende tijdrace van de duivensport een bijzondere beleving competitie op het programma. Een bijzondere happening bij het promotiehok omdat de Maasdijkse liefhebbers en hun introducés nu zelf hun duiven konden opwachten.

Een tijdrace is voor duiven iets bijzonders omdat ze nu één voor één worden gelost in plaats van met duizenden tegelijk. De duiven werden gelost in Roosendaal, zo’n 48 km van Maasdijk. Vanaf 13 uur 30 werden 30 duiven om de twee minuten gelost. De duiven hadden met een zuidwesten wind een flinke meewind wat normaal gesproken betekent dat er flinke snelheden worden gehaald. Andere duiven die ’s ochtends vanuit Arras (210 km.) hadden gevlogen kwamen aan een snelheid van ruim 95 km. per uur. Maar voor een individuele lossing is het toch altijd weer de vraag hoe dat uitpakt..

Vanaf 14 uur zaten er zo’n 35 duivenmelkers en introducés te wachten op de komst van de eerste duif. Het duurde nog tot 14 uur 35 voor de eerste duif kwam. Het was niet de duif die ook als eerste gelost was, nee het was de 2138453 van Cor Bijl & Dave v. Noort. Deze duif was als 8e gelost en had dus al zeven duiven ingehaald. Met 51 minuten en 41 seconden had deze duif een tijd neergezet waarvan velen dachten dat het een toptijd zou zijn. Maar ja er waren na deze duif nog 22 anderen gelost die in het tussenklassement over 7 wedstrijden hoger stonden en dus duidelijk beter hadden gepresteerd.

Ruim een kwartier later kwam de tweede duif pas, maar deze was ook nog eens een kwartier vóór de ‘53’ gelost. De eerste duiven die enigszins in de buurt van de tijd van de ‘53’ kwamen waren de 2138852 – de winnaar van vorige week - van Natasja Solleveld & Paloma Solleveld en de 2139136 van Michael v.d. Ende & Arie v.d. Ende. Zij deden er respectievelijk 57 minuten en 26 seconden en 57 minuten en 39 seconden over. De tijd verstreek en het werd steeds duidelijker dat de ‘53’ een top tijd had neergezet. Ook de toppers uit het tussenklassement kwamen er niet meer aan en de uitslag was een feit. Voor het tweede opeenvolgende jaar wint Dave van Noort met zijn compagnon Cor Bijl de tijdrace van het promotiehok!

De winnaar van de tijdrace de 2138453 van Cor Bijl & Dave van Noort

In het klassement van de duivensport een bijzondere beleving competitie werd het nog bijzonder spannend. De top van het klassement lieten het er vandaag toch enigszins bij zitten. De leider in het klassement de ‘716’ van Cent Spruyt & Jaap Boon wist zich in het geheel niet te klasseren. Maar Cent en Jaap hadden met de ‘734’ op de tweede plaats nog een ijzer in het vuur. Met de 9e prijs op de tijdrace wist deze de concurrentie toch nog voor te blijven en werd winnaar van het klassement over acht wedstrijden. Met de 2139063 eindigden Peter v.d. Weiden & Aad v.d. Valk net als vorig op de tweede plaats. Als derde eindigde de 2138237 van Ans & Henk Sterrenberg.

We kunnen terugzien op een geslaagd seizoen onder het motto duivensport een bijzondere beleving. De afsluitende tijdrace met het gezamenlijke ‘letten’ was weer uiterst gezellig. Iedereen die zich voor de promotie activiteiten heeft ingezet of belangstelling heeft getoond veel dank daarvoor. Uiteraard een bijzonder woord van dank voor Jan de Bruijn die de duiven de afgelopen maanden weer prima heeft verzorgd en tot uitstekende prestaties heeft weten te brengen.

 

Startpagina - Promotie activiteiten 2006 - Promotie activiteiten 2005 - Promotie activiteiten 2004 - Leden