de Eendracht Maasdijk

 

Verslag Strombeek 8-7-2006


De jonge duiven van de Eendracht zijn weer aan het vliegen

Zaterdag 8 juli was de eerste wedstrijdvlucht met de jonge duiven van het promotiehok de Eendracht Maasdijk. Voor het derde achtereenvolgende jaar worden rondom het verenigingshok promotieactiviteiten uitgevoerd om de bekendheid van de duivensport te vergroten. Het thema van de promotieactiviteiten is Duivensport een bijzondere beleving”. We willen die beleving graag delen met ‘buitenstaanders’ en daarom neemt elk lid van onze vereniging samen met een introducé deel aan de Duivensport een bijzondere beleving – competitie.

Het duivenhok van de jonge duiven

De duiven werden zaterdagochtend om 9 uur 15 gelost in Strombeek, een voorstad van Brussel, zo’n kleine 120 km. van Maasdijk. De weersomstandigheden waren prima, niet te heet en een west-zuid-westen wind. We verwachten daarom dat de duiven toch wel snelheden zouden halen van 85 tot 90 km. per uur en dus binnen anderhalf uur weer thuis zouden zijn.

Om 10 uur 43 zagen we de eerste duif aankomen. Deze was in eerste instantie het hok al voorbijgevlogen want we zagen hem terugkomen vanuit de richting van het dorp. Met zulke snelheden en nog weinig ervaring is dat wel te verklaren.

De eerste duif was de 2138776 van Jel Zwemstra & Jan Zwemstra. Het duurde een paar minuten voor dat er een tweede kwam dus vermoedden we dat de ‘776’ een vroege moest zijn. De tweede duif was de 2139542 van Arie Hoekveen & Bertus Hofstede die niet veel later werd gevolgd door de 2138831 ‘de bonte dweil’ van Peet Sterk & Peet Solleveld. Peet had ons al gewaarschuwd toen deze duif de naam ‘de bonte dweil’ meekreeg. ‘Je hebt er geen verstand van, je zult het wel merken’ was de voorspelling van Peet. Nu, voor wat betreft dat laatste had hij zaterdag gelijk.

           

Paloma Solleveld met de winnaar van Jel Zwemstra & Jan Zwemstra

In de uitslag van het verenigingsconcours werden deze drie duiven als 15e, 72e en 135e geklasseerd. Die 15e plaats is in een deelnemersveld van 1261 duiven natuurlijk een prima prestatie.

De verenigingsuitslag werd gedomineerd door Henk Scholtes. Henk eiste maar liefst de plaatsen 1 t/m 5 voor zich op. Maar met de ervaring van de goed verlopen eerste vlucht gaan we volgende week vol goede moed de strijd weer aan.

Tot volgende week!

 

Startpagina - Promotie activiteiten 2006 - Promotie activiteiten 2005 - Promotie activiteiten 2004 - Leden