de Eendracht Maasdijk

 

Nationaal inkorfcentrum 2007


Alle resultaten in 'boekvorm'

Reportage Bordeaux 1-7-2007 1e nationaal jaarlingen P. Solleveld & Paloma

Reportage Tarbes 6-7-2007 1e nationaal sector 2 B. de Koning

 

Kampioenenhuldiging

Op 24 November zijn de overwinnaars van de overnachtvluchten van het nationaal inkorfcentrum Maasdijk gehuldigd.

Dat deze avond een bijzonder tintje had bleek wel aan de opkomst, een 90 tal liefhebbers was aanwezig om de kampioenen in het zonnetje te zetten. Tijdens de opening welke door Pim de Koning werd terug gekeken op de vele nachtelijke aankomsten, het zeer moeilijk verlopen concours vanuit de oostenlijn door de maatregelen welke door de vogelgriep noodzakelijk waren. Een verenigd Europa is voor wat betreft wedstrijdduiven zeker niet aanwezig, landgrenzen bepalen waar wel dan wel niet gelost mag worden, en zeker niet een dreigend virus. Ondanks alle weersomstandigheden zijn er elk jaar wederom de kampioenen te huldigen, en dit jaar was het toch echt iets bijzonders, want er waren in 2007 2 nationale winnaars te huldigen, daarover later meer.

Om meer van de winnaars te weten te komen heeft mede organisator Peter Solleveld na de overwinningen een video gemaakt bij de winnaars thuis om meer te weten te komen over de duiven, liefhebber(s) en behaalde prestaties. Met leuke anekdotes en bijzonder scherp  gestelde vragen wist hij een aantal geheimen te ontfutselen en wist hij gedurende meer dan een uur de aanwezigen te vermaken. Dat een video a la Koerier een schot in de roos bleek wel, tijdens het afspelen van de films kon je een speld horen vallen. Wat opviel is dat Jan de Wijs en Zn een one men show had gedurende deze film, de vader zoon combinatie wist meerdere malen dit seizoen als eerste afgevlagd te worden zodat er  meerdere films zijn gemaakt. Het was nog nooit eerder voorgekomen dat een liefhebber in 1 seizoen er 5 keer met de overwinning aan de haal ging. Met zoveel puike prestaties zou ook hoog geëindigd gaan worden.

Tussendoor werden heerlijke gerechten aan de aanwezigen verstrekt, welke door de cateraar “life cooking” in de zaal werden bereid. Ook dit was bijzonder goed georganiseerd waardoor tussen het huldigen de inwendige mens versterkt kon worden en er zeker tijd was voor een praatje zonder harde muziek. Tussen de huldigingen werden bonnen gratis verloot van de overwinnaars, zodat een ieder kans maakte op een geschonken duif. Hoogtepunten van de avond waren het huldigen van de 2 nationale overwinnaars, Barend de Koning uit Hoek v Holland won Nationaal Tarbes sector 2 en Peet en Paloma Solleveld met een eerste Nationaal Bordeaux.

Peet, Paloma en Barend

Peet, Paloma en Barend, trotste nationaal overwinnaars, leden om trots op te zijn!
Peet en Paloma zijn ook onaangewezen en aangewezen kampioen ZLU-vluchten en kampioen keizer-generaal

Ook werden de overwinningen van Jan de Wijs en Zn nader toegelicht, mede door de vele vroege aankomsten aldaar. Hun superduivin 04-607  vloog al een 17e, 19e en 55e Nationale prijzen op de overnacht vluchten, en heeft een hekel aan binnenlopen. Na 3 kwartier op het hok te hebben gedoold speelde ze nog topprijzen in inkorfcentrum en nationaal!

 

Piet Overkleeft en Jan de Wijs, vrienden en kampioenen, aangewezen respectievelijk onaangewezen kampioen NPO-vluchten

Nadat alle kampioenen gehuldigd waren en in het zonnetje waren gezet werd de uitstekend georganiseerde avond officieel om 0.10 uur afgesloten, het informele gedeelte duurde nog wat langer.... 

 

Startpagina - Verenigingsuitslagen - Promotie activiteiten - Leden